Pentru un mediu mai curat – 10 puncte de colectare a deșeurilor reciclabile în comuna Bilca

Pentru a ne alinia la standardele europene, este nevoie de un efort colectiv, și din partea autorităților, dar și din partea cetățenilor. Din păcate, România este în urmă la acest capitol și la implementarea legislației europene, dar asta nu ne împiedică pe niciunul dintre noi să fim cetățeni mai responsabili și să colectăm deșeurile selectiv sau chiar să le dăm spre reciclare.

În urmă cu peste 1 an de zile am aflat de compania Bucovina Verde, o companie care își propune să schimbe felul în care ne raportăm la mediu și la cantitățile mari de deșeuri pe care fiecare localitate sau gospodărie le produce. Unul dintre colegii noștri, Sorin Puha, a dat startul colectării selective în partea de sus a Comunei Bilca.

În anul 2018, în urma acțiuni de adunare a deșeurilor reciclabile de pe strada George Brailean si de la alți câțiva voluntari care au înteles cât de important este comportamentul prietenos cu mediul, s-au adunat o cantitate de 2080 kg deșeuri reciclabile:

Sticla 884 kg
Carton 594 kg
Pet: 242 kg
Folii: 266 kg 
Doze: 24 kg
Maculatura 70 kg

Valoarea totală a acestora, preluate de compania care le-a și reciclat, Bucovina Verde, a fost de 467 lei. Sorin a folosit această sumă pentru: curățarea și îndreptarea uliței, cumpărarea de coșuri de gunoi, care au fost amplasate pe strada, achiziționarea de saci menajeri distribuiți sătenilor.

Punctul de colectare de pe strada Patraștenilor

De curând, în comuna noastră a fost instalat al 10-lea punct de colectare a deșeurilor reciclabile, pe strada Patraștenilor, în partea de sus a comunei.

Punctele de colectare a deșeurilor reciclabile sunt:

  1. La domnul Corneliu Savu (partea de jos a comunei)
  2. Pe strada domnului Petru Irimescu
  3. Pe strada George Brăilean (la Sorin Puha)
  4. Oltea a lui Mihai (în partea de sus a comunei);
  5. Strada Patraștenilor
  6. La magazinul din fața primăriei
  7. La magazinul domnului Costică Coneac
  8. Magazin Nistor
  9. Magazin Bahnean
  10. Magazin Marcel Cîrdei.

Vă încurajăm să folosiți aceste puncte de colectare selectivă, întrucât deșeurile nu vor ajunge la o gropă de gunoi, ci vor fi reciclate. Persoanele care vor sa participe la această acțiune, pot duce deșeurile reciclabile (plastic, hârtie, sticlă) direct la punctele de mai sus sau dacă dețin o cantitate mai mare de deșeuri reciclabile, pot suna direct la firma de reciclare Bucovina Verde: 0744 119 118.

Îl felicităm pe Sorin (care a dat startul) și pe toți cei care înțeleg că putem avea cu toții mai multă grijă de mediu. Bilca este probabil localitatea cu cele mai multe astfel de puncte de colectare din tot județul!

Vă încurajăm să le folosiți cu încredere!

Grupul civic „Inițiative pentru Bilca”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.