Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; RSS_Import has a deprecated constructor in /home/acvati88/public_html/bilca/wp-content/plugins/rss-importer/rss-importer.php on line 42

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Categories_to_Tags has a deprecated constructor in /home/acvati88/public_html/bilca/wp-content/plugins/wpcat2tag-importer/wpcat2tag-importer.php on line 31
Porțile tradiționale de a intrarea în comuna Bilca, refăcute la inițiativa cetățenilor – Inițiative pentru Bilca

Porțile tradiționale de a intrarea în comuna Bilca, refăcute la inițiativa cetățenilor

Dragi bilcani,

Poate că deja ați remarcat semnele tradiționale refăcute de la intrarea în comuna noastră, dinspre Frătăuții Noi și Vicov. Toată activitatea a început cu câteva săptămâni în urmă, când am propus domnului primar această inițiativă. Alături de Sorin-Gabriel Puha, am demontat troița din jos și-am început activitatea. Rezultatul la care s-a ajuns astăzi nu ar fi fost posibil fără implicarea mai multor cetățeni din comuna noastră, în special a lui Sorin-Gabriel și a lui Tucu Cîrstean, dedicați zilnic acestei inițiative.

Mulțumim autorităților locale (domnului primar și consiliului local) pentru sprijin și mulțumiri tuturor celor care au pus mână de la mână (materiale, resurse sau chiar munca lor, fără să aștepte nimic în schimb) pentru ca acest proiect să devină realitate:
– vecinilor lui Sorin și domnului profesor Costică Cuciureanu pentru dranița donată;
– lui Țucu Cîrstean pentru înlocuirea lemnului putred, curățarea și vopsirea stâlpilor și a plăcilor;
– lui Sorin pentru piatra frumoasă și pentru placarea suportului porților;
– domnului Fanica Coniac pentru sculptarea plăcii „Bine ați venit” de la intrarea din Frătăuții-Noi;
– domnului Eugen Moisuc  pentru ideile și ajutorul de amenajare a spațiului verde de lângă aceste porți tradiționale;
– lui Sorin pentru săparea fundației de la poarta din sus și domnului primar pentru betonul turnat acolo;
– domnului viceprimar și echipei de la primărie pentru ajutorul dat la montarea plăcii din jos, chiar înainte de ziua de vineri, când a fost sfințit bustul lui George Tofan.
– domnului George a lui Damian, care a dranițit cele două dacuri de poartă contra cost.

Am adăugat mai multe fotografii, cu întreg procesul de refacere a celor două porți tradiționale. Iată că atunci când lucrăm împreună la inițiative locale se pot face lucruri deosebite. Felicitări tuturor celor implicați și la cât mai multe astfel de acțiuni reușite!

Luca Ciubotaru

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.