Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; RSS_Import has a deprecated constructor in /home/acvati88/public_html/bilca/wp-content/plugins/rss-importer/rss-importer.php on line 42

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Categories_to_Tags has a deprecated constructor in /home/acvati88/public_html/bilca/wp-content/plugins/wpcat2tag-importer/wpcat2tag-importer.php on line 31
Vivafm scrie despre noi – Inițiative pentru Bilca

Vivafm scrie despre noi

Grupul Civic „Inițiative pentru Bilca” a lansat o provocare elevilor din comună, și anume, aceia de a contribui direct la înfrumusețarea localității prin construirea unor căsuțe pentru păsări care să fie amplasate în Parcul Prieteniei și în alte locuri din comună.

Peste 70 de elevi ai Școlii Gimnaziale „George Tofan” au răspuns provocării. Aceștia au primit în schimb dulciuri din partea școlii, câte o diplomă din partea grupului civic și semne de carte din partea Asociației Rădăuțiul Civic. Parcul Prieteniei din Bilca realizat tot la inițiativa cetățenilor s-a îmbogățit cu aceste căsuțe fiind gata de venirea primăverii.

Totodata, au fost plantați și câțiva pomi în jurul parcului care, prin implicarea voluntarilor din grupul civic și a autorităților locale, va deveni un adevărat punct de atracție: parc, loc de joacă pentru copii, teren de fotbal, teren de volei și spațiu pentru grătare.

Căsuțele păsărilor au fost montate și în alte locuri din comună (în parcul de lângă primărie, la școală sau la căminul cultural).

Mai mult, în week-end, la inițiativa grupului, câțiva copii s-au adunat pentru a culege ghiocei și brândușe pentru mamele lor pe care le-au oferit cu drag de Ziua Internațională a Femeii, 8 martie.

„Ne bucurăm să vedem că cetățenii și mai ales tinerii răspund cu entuziasm inițiativelor noastre. În urmă cu un an, nici nu ne imaginam că vom reuși să amenajăm un parc atât de frumos, numindu-l chiar Parcul Prieteniei, după cum s-a format și grupul nostru” au declarat cei mai implicați voluntari ai grupului civic din comuna Bilca – Sorin Puha, Iosif Cîrstean, Petru Cioată, Vasile Horodnic și Mihai Cîrdei.

sursa: https://stirilevivafm.ro/noi-actiuni-ale-grupului-civic-initiative-pentru-bilca/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.