Grupul Civic „Inițiative pentru Bilca” a lansat o provocare elevilor din comună, și anume, aceia de a contribui direct la înfrumusețarea localității prin construirea unor căsuțe pentru păsări care să fie amplasate în Parcul Prieteniei și în alte locuri din comună.

Peste 70 de elevi ai Școlii Gimnaziale „George Tofan” au răspuns provocării. Aceștia au primit în schimb dulciuri din partea școlii, câte o diplomă din partea grupului civic și semne de carte din partea Asociației Rădăuțiul Civic. Parcul Prieteniei din Bilca realizat tot la inițiativa cetățenilor s-a îmbogățit cu aceste căsuțe fiind gata de venirea primăverii.

Totodata, au fost plantați și câțiva pomi în jurul parcului care, prin implicarea voluntarilor din grupul civic și a autorităților locale, va deveni un adevărat punct de atracție: parc, loc de joacă pentru copii, teren de fotbal, teren de volei și spațiu pentru grătare.

Căsuțele păsărilor au fost montate și în alte locuri din comună (în parcul de lângă primărie, la școală sau la căminul cultural).

Mai mult, în week-end, la inițiativa grupului, câțiva copii s-au adunat pentru a culege ghiocei și brândușe pentru mamele lor pe care le-au oferit cu drag de Ziua Internațională a Femeii, 8 martie.

„Ne bucurăm să vedem că cetățenii și mai ales tinerii răspund cu entuziasm inițiativelor noastre. În urmă cu un an, nici nu ne imaginam că vom reuși să amenajăm un parc atât de frumos, numindu-l chiar Parcul Prieteniei, după cum s-a format și grupul nostru” au declarat cei mai implicați voluntari ai grupului civic din comuna Bilca – Sorin Puha, Iosif Cîrstean, Petru Cioată, Vasile Horodnic și Mihai Cîrdei.

sursa: https://stirilevivafm.ro/noi-actiuni-ale-grupului-civic-initiative-pentru-bilca/

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *