În În data de 11 noiembrie 2015, am avut plăcerea de a fi invitat de domnul director, Costică Negru, pentru a sta de vorbă cu elevii claselor I-VIII din Bilca, despre viitorul lor, ca tineri. Mă întorc de fiecare dată cu drag acasă, în comuna Bilca, județul Suceava.
Răspunzând și fiind onorat de propunerea autorităților locale de a îmi fi acordat titlul de cetățean de onoare al comunei, am profitat de cele câteva zile petrecute pe meleaguri bucovinene pentru a discuta și cu elevii de aici, la invitația conducerii celor două școli, o comună cu aproape 3.500 de locuitori.

M-am încărcat cu multă energie pozitivă din cele aproape 3 ore pline de discuții cu ei. Am discutat despre rolul nostru, al tinerilor, despre valori: respect, cinste, corectitudine, solidaritate, despre semnificația juridică a faptelor noastre, ca cetățeni, și despre faptul că acele fapte pot deveni infracțiuni sau contravenții, și ce înseamnă asta. Am discutat despreperspective, despre „ce vrei să te faci atunci când vei fi mare”, despre importanța votului, despre importanța comunicării și a unei informări corecte, despre povestea mea, despre povestea lor care abia începe, și multe alte subiecte.

Cât de mult potențial există în acești elevi! El trebuie activat! Timpul n-a fost suficient pentru întrebări, așa că am decis să rămânem în contact pe facebook. Aștept cu drag să mă reîntorc și la o a doua întâlnire, timp între care dascălii dedicați din comuna Bilca le vor fi călăuzitori.
Înainte, tineri, voi sunteți speranța, iar educația este viitorul! Vă mulțumesc pentru cele trei ore petrecute împreună!
Luca Ciubotaru

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *